مجلس با بررسی دوفوریتی لایحه اصلاح قانون بودجه مخالفت کرد
تهران- ایرنا- نمایندگان مجلس شورای اسلامی با بررسی دو فوریتی لایحه اصلاح تبصره های (۱) و (۷) ماده واحده قانون بودجه سال ۱۴۰۱ کل کشور مخالفت کردند.
به گزارش خبرنگار پارلمانی ایرنا، در ادامه جلسه علنی یکشنبه ۲۲ خرداد- مجلس شورای اسلامی بررسی تقاضای بررسی دوفوریتی لایحه اصلاح تبصره های (۱) و (۷) ماده واحده قانون بودجه سال ۱۴۰۱ کل کشور در دستور کار صحن علنی مجلس قرار گرفت.
ماده واحده این لایحه به شرح ذیل است:۱- در بند (ز) تبصره (۱)، عبارت “از محل منابع داخلی شرکت ملی نفت ایران” به عبارت “مازاد بر سقف منابع جزء (۱) بند (ب) و بند (ی) این تبصره” اصلاح و بعد از عبارت “اعمال حساب نماید.” عبارت “تسویه حساب مواد اولیه قیر (وکیوم باتوم) تحویل شده به دستگاهها در سال ۱۴۰۰ نیز به همین ترتیب تنفیذ میشود.” الحاق میشود. همچنین در جزء (۷) بند یادشده، بعد از عبارت “مواد اولیه قیر (وکیوم باتوم) به قیر” عبارت “یا مالچ” الحاق میشود.
۲- متن زیر به عنوان جزء (۳) به بند (هـ) تبصره (۷) الحاق میشود:۳– در سال ۱۴۰۱ نرخ حقوق گمرکی مواد اولیه، واسطهای، اجزا، قطعات، ماشینآلات و تجهیزات که با احتساب سود بازرگانی، حقوق ورودی آنها حداکثر ده درصد میباشد به یک درصد تقلیل مییابد. دولت مجاز است با توجه به کاهش منابع حاصل از حقوق ورودی، نسبت به فروش اوراق مالی تا سقف ۲۸۰ هزار میلیارد ریال اقدام نماید.
نمایندگان مجلس شورای اسلامی با بررسی دو فوریتی لایحه اصلاح تبصره های (۱) و (۷) ماده واحده قانون بودجه سال ۱۴۰۱ کل کشور با ۱۰۱ رأی موافق، ۱۲۰ رأی مخالف و ۱۰ رأی ممتنع ۲۴۳ مخالفت کردند.
براساس اعلام علی نیکزاد ثمرین که ریاست جلسه علنی را برعهده داشت، تصویب بررسی دو فوریت این لایحه نیاز به دو سوم آرا داشت که نتوانست این میزان آرای نمایندگان را کسب کند، بنابراین لایحه به صورت عادی در کمیسیون های مجلس بررسی خواهد شد.
ادیانی: شرکت نفت قادر به تامین منابع قیر رایگان نیست
سید علی ادیانی نماینده دولت در دفاع از دو فوریت این لایحه گفت:محل تامین منابع قیر رایگان در تبصره بودجه، شرکت ملی نفت ایران تعیین شده است. این مصوبه با رویه سنوات قبل سازگاری نبود در بودجههای سالهای قبل محل تامین این منابع مالی از محل فروش داخلی نفت خام به پالایشگاههای کشور بود لذا با توجه تکلیف مالایطاق به شرکت ملی نفت تامین اعتبار قیر رایگان میسر نبوده است.
نماینده دولت با بیان اینکه درآمدهای شرکت نفت در سالهای اخیر کاهش یافته است بیان داشت: سهم این شرکت از منابع ماده واحده قانون بودجه۱۴۰۱ نیز کاهش یافته است بر این مبنا این لایحه تقدیم شد تا بار مالی که نوعی تکلیف مالایطاق برای شرکت ملی نفت ایران است از روی دوش شرکت ملی نفت برداشته شود.
وی تصریح کرد: دولت در این لایحه پیشنهاد داده تا عبارت “از محل منابع شرکت ملی نفت” به عبارت “از محل مازاد بر سقف منابع توسعه بند یک و بند (ی)” جایگزین شود، همچنین در سال ۱۴۰۱ نرخ حقوق گمرکی کالاها که ۱۰ درصد پیش بینی شده به یک درصد تقلیل یابد و این موضوع منجر به کاهش درآمد خواهد شد، بنابراین پیشنهاد شده برای جبران کسری این منابع، دولت اجازه داشته باشد نسبت به فروش اوراق مالی تا سقف ۲۸۰ هزار میلیارد ریال اقدام کند.
در ادامه رحمت الله نوروزی مجلس شورای اسلامی در مخالفت با بررسی دو فوریت لایحه اصلاح تبصره های ۱ و ۷ ماده واحده قانون بودجه سال ۱۴۰۱ کل کشور گفت: چرا در این دو فوریت بحث قیر را برداشته اید در حالی که بحث این است که بتوانیم با رسیدگی به راه های روستایی، جمعیت را در روستاها حفظ کنیم؟ از طرفی دولت برای بحث مالچ پاشی مستقیماً از راه های روستایی برداشت کرده که این کار ناصواب و نادرستی است.
نماینده مردم علی آباد کتول در مجلس یازدهم ادامه داد: متاسفانه دولت آییننامه تبصرههای لایحه بودجه سال ۱۴۰۱ را تصویب نکرده است، با این وجود به دنبال تغییر بودجه است! لذا از همکاران تقاضا میشود که با این درخواست مخالفت کنند تا بنیاد مسکن و وزارت راه و شهرسازی بتوانند خدمت رسانی لازم را به مردم داشته باشند.
در ادامه سید کاظم دلخوش اباتری نیز در مخالفت با بررسی دوفوریت لایحه مذکور گفت: مواردی که در این لایحه آمده است با سرنوشت مردم بازی می کند، چرا که موضوعات متناقض آمده و لازم است به دولت بازگردد.
نماینده مردم صومعه سرا در مجلس یازدهم ادامه داد: دولت باید آیین نامه تبصرههای لایحه بودجه سال ۱۴۰۱ را ظرف یک ماه تنظیم می کرد، ولی ۳ ماه از زمان تنظیم آن گذشته است، وقت کم است و آیین نامه باید در کمترین زمان ممکن تنظیم شود، لذا با توجه به اینکه فصل بارندگی و سرما در راه است، باید آیین نامه هر چه سریعتر به سرانجام برسد.
وی افزود: برخی از امور درخصوص بودجه سال ۱۴۰۱ در هیات دولت به صورت اصولی کارشناسی نشده، ما در قانون بودجه به دولت کمک کردیم، اما برخی از کارشناسی های نادرست باعث بروز این موارد شده که در حال حاضر به صحن مجلس آمده است. لذا لازم است تا با این لایحه مخالفت شود تا مردم بیش از این آسیب نبینند، در حالی که وزیر نفت پذیرفت که امور محوله در قانون بودجه سال ۱۴۰۱ را به طور کامل انجام دهد.
سیدغنی نظری خانقاه در موافقت با بررسی دوفوریت لایحه اصلاح تبصره های یک و ۷ ماده واحده قانون بودجه سال ۱۴۰۱ کل کشور، گفت: بررسی دوفوریت یعنی اینکه موضوعی بسیار ضروری است و باید در اسرع وقت و به فوریت حل شود.
وی ادامه داد: شاید برخی شهرستان ها نیاز به قیر نداشته باشند و برخی استان ها دنبال منوریل و مترو هستند اما ما دنبال راه روستایی مناسب و بین شهری هستیم؛ معضل راه در مناطق محروم معضلی حل نشدنی است و جاده اسالم به خلخال به عنوان جاده توریستی و حیاتی وضعیت نامطلوبی دارند و وقتی که به مسئولان مربوطه مراجعه می کنیم می گویند خودتان مصوب کردید.
نظری خانقاه یادآور شد: در مورد قیر رایگان قرار شد ۱۹ هزار میلیارد تومان از منابع داخلی وزارت نفت پیش بینی شود در حالی که اگر این وزارتخانه پولی داشته باشد آن را برای رفاهیات خود خرج می کند و به طور قطع این مصوبه اجرایی نخواهد شد بنابراین باید موضوع اصلاح و دولت مکلف شود قیر را تامین و صددرصد به ویژه به مناطق سردسیر اختصاص دهد.
عبدالعلی رحیمی مظفری همچنین در موافقت با بررسی دوفوریت لایحه مذکور، گفت: اگر دوفوریت و یک فوریت این لایحه تصویب شود و یا نشود موضوع تعیین تکلیف نخواهد شد بنابراین می توان دوفوریت را تصویب و سپس در کمیسیون آن را اصلاح و به استدلال های نمایندگان توجه شود.
وی ادامه داد: به طور قطع اگر دو فوریت تصویب نشود هیچ قیری داده نمی شود و منابع داخلی وزارت نفت جوابگو نخواهد بود که به ما قیر بدهد بنابراین این موضوع باید در کمیسیون بررسی شود و نباید اجازه داد لاینحل باقی بماند و چنانچه تصویب نکنیم دولت می گوید ما لایحه دادیم تا مسئله قیر را حل کنیم اما نمایندگان موافقت نکردند.
علی نیکزادثمرین که ریاست جلسه را برعهده داشت در مورد اظهارات رحیمی مظفری مبنی بر عدم اجرای مصوبه مجلس توسط دولت، گفت: دولت نمی تواند قانونی که مجلس تصویب کرده اجرا نکند و باید اجرای کند البته اینکه دوفوریت را تصویب و به کمیسیون برای بررسی ارسال کنیم منطقی است.
نقل مطالب با ذکر منبع بلامانع است
آیپی شما:
مرورگر شما:
آخرین بروزرسانی سایت: 1401-03-03 12:40