مرگبارترین سیاراتی که در جهان هستی وجود دارند + تصاویر

زمانی که از جهان صحبت می‌کنیم منظورمان نه کره زمین است و نه منظومه شمسی، بلکه روی صحبتمان 700 کوینتیلیون سیاره ، 1024 ستاره و… است. این رقم‌ها آنقدر زیاد هستند که حتی عمرمان به شمارش این اجرام آسمانی هم قد نخواهد داد. جهانی که درنوردیدن آن با سرعت نور چیزی حدود 93 میلیارد سال زمان خواهد برد بدون شک مملو از رازهای کشف نشده و حقایق اعجاب بر انگیز است. بنابراین در این آمار باورنکردنی توقع وجود سیاراتی که با توجه به ویژگی‌های ما انسان‌ها غیر قابل سکونت و حتی غیر قابل تصور هم باشند سخت نیست.

در این مطلب قصد داریم تا تنها به معرفی 5 سیاره‌ای بپردازیم که به سبب ویژگی‌های خود به معنای واقعی امکان حضور انسان در آن‌ها غیر ممکن است. البته در همین جای کار، بد نیست بدانید که غالب سیارات معرفی شده در این متن سیارات اکسو (exoplanet) یا سیارات فراخورشیدی هستند، به این معنا که این سیارات در خارج از منظومه شمسی واقع شده‌اند. بنابراین از دیدن نام‌های عجیب این سیارات تعجب نکنید!

5. ازیریس: سیاره‌ای که در آن جوان مرگ خواهید شد!

آیا تا به فیلم میان ستاره‌ای (Interstellar) را دیده‌اید؟ یا اینکه چیزی درباره مغایرت زمانی در سیاره‌های مختلف و سفر در زمان شنیده‌اید؟ در وهله اول باید بگوییم مغایرت زمانی که به طور دقیق‌تر با نام‌های اتساع زمانی، از هم گسیختگی زمانی یا Time Dilation شناخته می‌شود یک پدیده فیزیکی است که به نظریه مشهور نسبیت انیشتین مرتبط می‌‎شود.

این مقدمه چینی‌ها را انجام دادیم تا سیاره HD 209458 b ملقب به ازیریس (Osiris) را به شما معرفی کنیم، سیاره‌ای که اگر بتوانید یک سال در آن زندگی کنید، تنها معادل سه روز و نصفی در کره زمین از عمر شما سپری شده است. البته به شرطی که بتوانید شرایط سیاره ازیریس را تحمل کنید. زیرا این سیاره 159 سال نوری با منظومه شمسی فاصله دارد و همچنین فاصله ازیروس با ستاره خورشیدی منظومه‌اش 8 برابر کمتر از فاصله عطارد نسبت به خورشید است. این فاصله کم‌ سبب شده‌ است تا هر چیزی که در این سیاره وجود دارد مذاب باشد و همچنین انقدر این حرارت بالا است که خود سیاره نیز به طور پیوسته در حال ذوب شدن است.

 

سیاره ازیریس

 

4. gliese 436-b: نغمه آتش و یخ

تا به حال برایتان سوال شده است که راه رفتن همزمان روی یخ و زغال سنگ داغ چه حسی می‌تواند داشته باشد؟ سیاره gliese 436-b یک مثال بارزی است که در آن می‌توان این حس را تجربه کرد. این سیاره فراخورشیدی که فاصله بسیار کمی با ستاره خورشیدی‌اش دارد دمایش داغ‌تر یک کوره آتش است و در عین حال از یخ‌هایی پوشیده شده است که به طور پیوسته در حال سوختن شدن هستند. البته نه آن‌ یخ‌های معمولی که ما زمینی‌ها می‌شناسیم، بلکه یخ‌های که از چگالی بسیاری بالایی برخوردار بوده و در شدید‌ترین وضعیت جوی نیز ذوب نمی‌شوند.

 

سیاره gliese

 

3. COROT exo-3b: تجزیه خواهید شد!

سیاره فراخورشیدی COROT exo-3b برخلاف سایر موارد این فهرست نه خیلی گرم است و نه خیلی سرد، اما ویژگی که سبب شده تا در این لیست جای بگیرید، چگالی فوق العاده بالایی است که در آن‌ حاکم است. از لحاظ وسعت سیاره نامبرده شده شباهت زیادی به مشتری دارد و همچنین تماما از گاز تشکیل شده است اما برخلاف آن 20 برابر چگالی بیشتری دارد. این چگالی بسیار بالا باعث شده است تا وزن هر جرمی در مقیاس با کره زمین 50 برابر بیشتر باشد. یعنی اگر شما با وزن 80 کیلوگرم در حال قدم زدن در سطح زمین هستید، در سیاره COROT exo-3b وزن شما 4000 کیلوگرم خواهد بود و البته دیگر قادر به قدم زدن در آن نخواهید بود، به این دلیل که فشار وارد شده از نیروی جاذبه به حدی زیاد است که در صورت حضور در این سیاره خورد و در واژه‌ای دقیق‌تر تجزیه خواهید شد.

 

سیاره COROT-exo-3b

 

2. زهره (Venus): قدر کره زمین را بیشتر بدانید!

خب بد نیست تا کمی از نام‌های عجیب و غریب این مطلب فاصله بگیریم و به یکی از سیارات منظومه خودمان بپردازیم. زهره یا ونوس از لحاظ مداری نزدیک‎ترین سیاره به کره زمین است، اندازه و وزنی نزدیک با کره زمین دارد و همچنین به عنوان سیاره دوقلوی زمین شناخته می‌شود. اما شرایط حاکم در آن خبر از یک قل شیطانی می‌دهد. نمی‌گوییم که این سیاره همانند جهنم است چرا که این عنوان را برای سیاره‌ دیگری در نظر گرفته‌ایم! اما باید بدانید:

اتمسفر زهره آنقدر غلیظ است و جو آن مملو از ابر که سطح آن بارها از عطارد داغ‌تر است، کوه‌های آتشفشانی دائما در حال فروان کردن هستند، نیروی جاذبه‌ صدها بار قوی‌تر از نیروی جاذبه در کره زمین است و البته آن ابرهایی که در سطر پیش به آن اشاره شد از آب ساخته نشده‌ و متشکل از اسید سولفوریک است که یعنی در کنار زمین‌ لرزه‌ها و آتش‌فشان‌ها باید انتظار بارش یک باران با بسیار اسیدی (PH 0.5) را هم داشته باشیم. اما این تمام کار نیست. زیرا طوفان‌هایی با سرعت 500 کیلومتر در ساعت و با وسعت 2000 کیلومتری را نیز باید هنگام زندگی در این سیاره در نظر بگیریم.

بنابراین اگر در جایی مطلبی با عنوان «نشانه‌های حیات در سیاره زهره» را مشاهده کردید می‌توانید به راحتی از آن گذر کنید و وقت خود را صرف کارهای دیگری کنید! چرا که در صورت اسکان در سیاره ونوس هر روز امکان وقوع پدیده‌ای مانند طوفان گلویستن آمریکا و ذوب شدن شهر پمپئی در روم باستان وجود خواهد داشت.

 

 

زهره

 

1. OTS 44: سیاره قاتل!

آن چیزی که در ذهنمان به عنوان یک سیاره نقش بسته، یک جسم کروی بزرگ است که به طور منظم پیرامون مدار خود در حال چرخش است. خب اشتباه هم نمی‌کنید اما در جهان بی‌انتهای ما هیچ اصل یا قانونی بدون استثنا نیست. سیاره OTS 44 همانند شهاب سنگ‌ها بدون قرار داشتن در مدار مشخصی در حال حرکت به هر سمت و سویی است، این ویژگی آنقدر عجیب است که نامیدن آن به عنوان یک سیاره کار دشواریست.

اما چه چیز در باره سیاره OTS 44 باعث شده تا آن را به عنوان یکی از مرگبارترین سیاره جهان تلقی کنیم؟

تصور کنید یک سیاره همانند شهاب سنگ در فضا به هر جهتی حرکت می‌کند، سیاره‌ای از بزرگ‌ترین سیاره منظومه شمسی، یعنی مشتری 11 برابر بزرگ‌تر است. بنابراین صحبت ما درباره یکی از بزرگ‌ترین سیارات حال حاضر جهان هستی است، آنقدر بزرگ که می‌تواند در آینده خود به یک منظومه سیاره‌ای مستقل تبدیل شود. اکنون به این موضوع بیندیشید که اگر سیاره‌ای با چنین جرم و شعاعی به یک سیاره دیگر برخورد کند چه اتفاقی میفتد؟

پاسخ این است هر جرم آسمانی که با OTS 44 برخورد کند نابود می‌شود، بدون اینکه اثری از آن بماند و در عین حال این سیاره قاتل به چرخش و مسیر خود ادامه می‌دهد، گویی کوچک‌ترین اتفاقی برای آن رخ نداده است.

اکنون برای شما یک خبر خوب و یک بد داریم؛ خبر بد این است که دانشمند‌ها پیشبینی کرده‌اند میلیون‌ها سیاره همانند OTS 44 در فضا معلق هستند و تا کنون کشف نشده‌اند و خبر خوب هم این است که فاصله OTS 44 با کره زمین 554.5 میلیون سال نوری تخمین زده می‌شود. پس اگر از همین لحظه این سیاره مسیرش را برای بلعیدن کره زمین به سمت منظومه شمسی تنظیم کند هم به احتمال زیاد هنگام رسیدنش کره زمین به دلایل مختلف دیگری نابود شده باشد!

 

 

سیاره OTS 44

 

سخن آخر

در آخر نظر شما بابت این سیارات خارق العاده چیست؟ در این مطلب سعی شد تا چند سیاره که در نوع خود کم ‌نظیر بودند را برایتان معرفی کنیم. تا به حال فکر می‌کردید چنین سیاراتی در دنیا وجود داشته باشند؟

منبع : لست سکند lastsecond.ir

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید